2016 m. spalio 22 d., šeštadienis

Grindų betonavimas



     
Adotas, UAB
Sveiki . Grindų betonavimui samdėmės firma UAB „ ADOTAS“ jos vadovas Andrius telefonas +37069997853 . Jų atliktu darbu mes labai patenkinti , kai tikrinome betoninių grindų lygumą maksimalus nukrypimas buvo iki 1 mm. Su jais nebuvo jokiu galvos skausmu iš pirmo karto viska suprato , teisingai padarė visus nuolydžius , darbai vyko operatyviai ir greitai , jie išlygino gruntą sudėjo polistirolą, užklojo plėvele ir tinklą grindiniam šildymui , sumontavo vandens nubėgimo groteles garaže ir viska išbetonavo (grindinio šildymo vamzdelius vedžiojo kita firma)  . Jai butu visi tokie profesionalus statybininkai statybos kainuotu daug mažiau nervų.


    Taigi truputi daugiau apie grindis . Polistirolą klojome ESP100  . Pirmiausia paklojo 100 mm. storio polistiroli ESP100 , atėjo santechnikas išvedžiojo vandentiekio vamzdžius , po to ant vamzdžiu klojo dar 100 mm. ESP 100 polistirolio , viršutinis polistirolio sluoksnis turi dengtis taip kad persidengtu apatinio polistirolio sujungimo siūlės .Grindų  polisirolio ESP100 šiluminė varža gavosi maždaug R = 5.714 m²·K/W .

Formulė : R = d/λ ( d yra soris pvz. jai mano polistirolio storis 200mm. tai tada d=0.2m. o λ yra deklaruojamas gamintojo šilumos laidumas pvz. UAB „ Kauno šilas“ deklaruoja jog polistrolio ESP100  šilumos laidumas yra λ = 0.035 W/(m·K) gaunasi R = 0.2/0.035 = 5.714 m²·K/W . )


Ant polistirolio klojo hidroizoliacine  PE plėvele,  pavadinimo jos neatsimenu , žinau tai kad ji turi būti storesnė nei 0.15 mm. ir atspari betono poveikiui.



Buvo iškilęs klausimas dėti Aliuminio folijos plėvele atspindinčia šiluma , ar naudoti paprasta hidroizoliacine PE plėvele . Aliuminio folijos plėvele daug brangesne. Apie aliuminio folijos plėvelės efektyvumą diskutavau su daug pardavėju konsultantu , grindinio šildymo specialistu . Dauguma pardavėju nebuvo objektyvus nes jie bandė parduoti man ta plėvele J , arba tiksliai nežinojo koks jos efektas   . Dauguma grindinio šildymo montuotoju ir nežinojo kiek yra aliuminio folijos plėvelė efektyvi . Išvada buvo mano tokia jog aliuminio folijos plėvele grindiniui šildymui reikia naudoti tik tada kai neįmanoma padaryti geros šiluminės varžos pvz: daugiabučiuose , patalpose kur žemas aukštis . Esme tokia kad jai įmanoma i grindis sudėti virš 100 mm. polistirolo tai aliuminio folijos plėvelės klojimas yra pinigu švaistymas , ji šiluminės varžos neįtakoja.



Kadangi mano svetainė su virtuve gaunasi bendras plotas 85 m2 , betonuojant reikėjo įrengti termo deformacine siūlę grindyse , kad vėliau netrūkinėtu betonas .

Tai tiek truputi apie grindis.     

18 komentarų:

  1. Kaip visada labai įdomi kainodara. Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aliuminio plevele po betonu yra visiskas marketinginis triukas ir ji tikrai neatpindi silumos, tam kad folija atspindetu siluma turetu buti bent minimalus tarpas tarp betono ir atspindincios medziagos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš tiesų, jei visi būtų kaip UAB Adotas, tai Lietuva surinktų dar mažiau mokesčių ir dar mažiau klientų gautų tai, ką užsakė. Bet čia šiaip, lyrinis nukrypimas pasufleruotas registrų centro: "Registrų centras: Tris ar daugiau metų finansinių ataskaitų piktybiškai neteikianti įmonė (informacija atnaujinta 2016-10-03)." ir "SODRA (VSDFV) skola 4910.34 € (16954.42 Lt)"

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl jų skaidrumo aš nesiginčiju:) Bet kas dėl atlikto darbo kokybės aš asmeniškai labai patenkintas .

      Panaikinti
  4. Pirmose nuotraukose matosi pirmas sluoksnis polistirolo ant kurio išvedžioti vandentiekio vamzdžiai , vamzdžiai buvo uždengti dar 100 mm. ESP100 polistirolu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Grindų liejimas ir betonavimas ne toks jau paprastas dalykas, kaip aš maniau. Mes irgi įsirenginėjame namą, tai klausimų daug kyla visokių... Mes aliuminio folijos nenaudojome ir dėl šios plėvelės efektyvumo aš labai abejoju.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki
    sakykite ar grindis buvo betonuojamos prie pat durų slenksčio ir terasiniu langų slenksčių ar slenksčiai liko virš betono?
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Planuojam taip jog vitrinos ir lauko duru slanksciai butu lygiai su grindimis , dabar isbetonuota taip jog iki slenkscio virsaus 15 mm. pliteles storiui.

      Panaikinti
  7. Ar galite paaiškinti koks aukštis grindų turi būti arba koks storis grindu "sumuštinio" kaf slenksčiai būti lygiai su grindimis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki , pas mane sumuštinis 60 mm. žvyro , , 200 mm. polist , plėvele , 80 mm. betono su grindinio šildymo vamzdeliais , grindų betonuotoju prašai jog nuo pvz. vitrinų slenksčio viršaus butu 15mm. jai grindis klosite plitelemis , jai parketlentem 20 mm.

      Panaikinti
  8. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mane taip pat domina sąmata. Ir dar norėjau paklausti, kiek sąmatą įtakojo pačio betono kaina, nes mes meistrus kaip ir radom, bet dar gūglindami išsiaiškinom, kad ir betonas pats reikšmės turi (na, čia daugiau vyras mano aiškinosi). Kur jūs pirkote ir pagal ką rinkotės? Gal patys meistrai kažką patarė?

    AtsakytiPanaikinti
  10. O tokią informaciją galima registrų centre sužinoti? Teko lankytis tik Kauno skyriuje: http://118.15min.lt/imones/registru-centras-vi-kauno-filialo-kadastro-skyrius/7772145, bet tik asmeniniais reikalais ir kažkaip niekada neknisau informacijos apie įmones..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gražiai atliktas grindų betonavimas.

    AtsakytiPanaikinti
  12. O Jūs čia sudėjot kaip stumdomas terasos duris ar didelius vitrinos langus?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Statyti namą tikrai didelis stresas. Procesas apima ne tik planavimą, bet ir rangovo išsirinkimą, procesų derinimą, medžiagų parinkimą bei išsirinkimą. Šiuo metu jau baigėme namą "dėžutę" ir ieškome šildymo sistemos. Vėl gi klausimas, ar geriau patiems įsirenginėti, ar samdytis šildymo kompaniją, kuri ir parinktų ir sumontuotų. Nes kainų skirtumas gan didelis darantis patiems. Nors, žinot, kaip būna, gal tik atrodo, kad pigiau darantis patiems, paskui du kartus tektų atriekti, kai viskas suges.
    Šiuo metu žiūrinėjam oras vanduo sistemą. Sužavėjo www.saulesbroliai.lt siūlomi paketai, vidutiniškai už 6 kW įrenginį su montavimu suma siekia 6500. Kokie jūsų komentarai?
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  14. sauniai pasidarbuota, o kokias grindis desite?

    AtsakytiPanaikinti