2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Klinkeris



       Baigti darbai su klinkeriu . Klinkeri pasirinkom Belgiška  Safier , vienu žodžiu nuplagijavom nuo kaimyno , labai gyvos klinkerio spalvos . 
       Klinkeri ties angokraščiais užsukome tam kad nereikėtu daryti labai masyvaus rėmo langams šiltinimo sluoksnija .
      Klinkeris , Neopor polistirolio 25 cm. ,  klijai ir darbas kainavo 250 Lt. m2 .


      Neopor polistirolas buvo klijuojamas šachmatine tvarka 10cm. ir 15cm. storio lakštais persidengiant . Garažą  šildėme 15 cm. storio , 10cm. ir 5cm. storio lakštais persidengiant.

     Daug neturiu ką rašyti , galiu apibendrinti brigados mūrijusios klinkeri darbą. Pradėsiu nuo minusų :

  1.      Paklausus jų kiek reikės kampuočiu sumontuoti medinius rėmus langams šiltinimo sluoksnija. Jie pasakė jog reikės 500 kampuočiu tvirtinti rėmams prie muro ir 200 kampuočiu surišti  rėmų  kampus. O ištiesu mums patiems paskaičiavus gavosi biški kitokios sumos 105 kampuočiai  tvirtinti rėmams prie muro  ir 24 surišti rėmams . Vienas kampuotis kainavo apie 2,5 Lt.  Jai  nebūtume paskaičiavę patys būtume permokėję apie 1400 Lt. Išvada , pačiam persiskaičiuoti  statybininku reikalaujamus medžiagų kiekius padeda sutaupyti.                         
  2.       Sudėjo nevisus kampuočius į medinius rėmus langams kaip tarėmės su jais. Tai pamatėme kai  buvo sudėtas polistirolas , reiks papildomai kažkaip patvirtinti rėmus iš viršaus.                  
  3.       Nors aptarėm ir polistirolio klijavimą iki smulkmenų,  jog klijuoti reikia perdengiant lakštais.  Jie  vis tiek ties garažu pradėjo klijuoti 15 cm. lakštus , nors buvome sutarę jog ten turi būti  suklijuoti   10cm. ir 5cm.
  4.        Na ir paskutinis minusas su mokėjimai . Aišku pradžioje suderinom su jais visas darbu kainas Kaip žinia už darbus reikia mokėti etapais . Mes laikomės tokios strategijos susikaičiojame  galutine suma ir paskiau už kiekviena etapą mokam statybininkam nesiderėdami kiek paprašo  o viska persikaičiojame kai darbai pabaigti ir reikia mokėti paskutine pinigų sumą. Suerzino tas  jog vietoji to jog paaiškinę kas kainavo papildomai , gerokai sumelavo padarytu kvadratu kieki ir taip išpūtė kainą. Paprašius nuvažiuoti prie namo ir perskaičiuoti dar karta  atliktus darbus,  pradėjo piktai burnoti , kaip čia mes jais nepasitikime. Aš suprantu jog darbu eigoje atsiranda  nenumatyti darbai , kurie užtrunka papildomo laiko ir už juos sutinku mokėti , erzina kaip tave  laiko dūrino vietoje.
    Pliusai:
       1.       Patiko kaip privedė šiltinimo sluoksni , polistiroli , prie stogo dangos. Tai yra pripjovė prie                 gegnių , bei gerai jog neprispaudė prie stogo plėvelės.

        2.       Klinkeri sumūrijo gana profesionaliai su igilintom siūlėm





45 komentarai:

  1. Sveiki,

    Toks klausimas iškilo - o langus nereikėjo įstatyti prieš klinkerį mūrijant?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Klinkeri negražu pjaustyti ties angokraščiais , todėl suku nuspėti kiek užeis klinkeris ant angokraščio . Mūrijant žiuri kad užeitu ant angokraščio nemažiau kaip 4 cm. Todėl langus galima išsimatuoti tik sumūrijus klinkeri.

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Klinkeris , Neopor polistirolio 25 cm. , klijai ir darbas kainavo 73 Eur/ m2 .

      Panaikinti
  3. Kiek tokių plytų kvadratas kaštuoja? Ir mūrijimo kvadrato kaina? Labai gražus klinkeris....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viena plyta kainuoja 0,61 Eur ct. Plytos matmenys 215x102x65 mm.

      Panaikinti
  4. Spalva tikrai grazi. Kur pirkai toki klinkeri?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ale jopšamat kep gražu :) mes irgi panašaus norėsim, gal tik kiek raudonesnio, klasikinio, ir klinkeris bus plonas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išsirinkti klinkeri tikras galvos skausmas . Mes su žmona važinėdavom po naujus kvartalus ir žiūrėdavome realiai kaip atrodo vienoks ar kitoks klinkeris . Nes firmose nuo pavyzdžių akys raibsta išsirinkti neįmanoma . Bet nuplagijavome nuo kaimyno :)

      Panaikinti
  6. su kuo klijavo neopora prie sienos ir pirma lapa su antru ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. SAKRET BK (25kg) - 11.98 lt/vnt + PVM , pasirinkom pigiausia varianta . Klijuoja gerai :)

      Panaikinti
  7. Hey!

    Ačiū labai už šį tinklaraštį. Skaitau dar tik antrą įrašą, bet jau žaviuosi. Super!

    P. S. Pati vedu šiokį tokį „sekme garantuojanti“ blog’ą. Jei kam įdomu, mielai kviečiu apsilankyti:
    http://sveikasgyvenime.wordpress.com

    Ačiū dar kartą! Siunčiu gražiausius linkėjimus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai modernios ir gražios klinkerio plytelės ! Koks pasirinktas gamintojas?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Belgu gamybos klinkeris . Istiesu klinkeris neatrodo labai aukstos kokybes , bet labai gyvas ir grazus :) . Seis metais po ziemos klinkeris kaikuriose vietose pabalo . Reiks bandyti valyti

      Panaikinti
  9. Sveiki,
    Plyta iš ties labai graži. Kaip ir minėjote klinkerio pasirinkimas "galvos skausmas". Wienerberger- Safier irgi vienas iš mano pasirinktų variantų.
    Kaip suprantu darbai daryti š.m. Ar su meistrais buvo aptarta darbų kaina etapais? pvz. kiek kainavo neoporo klijavimas ? Kiek mūrinimas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki , Darbu suma suderinome su statybininkais iš anksto . Mokėjome jiems per tris kartus , etapais . Kvadrato darbu kaina 60 litu su polistirolo klijavimu . Langu angų kvadratūrą skaičiavo per pusę .

      Panaikinti
  10. Laba diena,

    Gal kas gali pasakyti kiek apskritai maždaug kainuoja klinkeris namui? Namas apie 230m2 dviejų aukštų, domina kokią kainą apskritai galima pasiekti klijuojant klinkerį.
    Kokia kaina už klinkerio klijavimą?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, siais metais Safier plytoms yra spec. kaina. Uzsakant >150m2 kaina iki 34,20 EUR/m2 su PVM, Safier klinkerio plyteliu kaina apie 24,00 EUR/m2 su PVM
    Jeigu pasiulymas domins rasykite tomas.sabaitis@wienerberger.lt

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai gražu! Man tamsios spalvos, prižiūrėtas namas yra tiesiog pasaka! Tokiam namui reiktų kreipti dėmesį numeriui ir kitoms detalėms, nes jos iškart išryškėja. Tik kaip vasarą su karščiu ir saule? Ar neįkaista per daug ir ar neblunka sparčiai? Esame dar projektavimo stadijoje ir svarstome kokią rinktis, tamsi būtų mažiau praktiška, turbūt karts nuo karto su aukštu slėgiu reiktų nuplaut, nes nešvarumai daug pastebimesni būtų, bet mano nuomone žymiai gražiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. RUUKKI Classic su PURAL-MATT padengimu duoda 50 metu garantija spalvai , tikiuosi kad greit nebluks :) . Aisku skardinis stogas kaista , kad neperkaisu dejom 350 mm. vatos . Kad nepersaltu butu uzteke 250 mm. O apie namo numeri galvojam gal is kalvio užsakyti , gal kažką su LED pasvietimais padaryti . Dar vis sukam galva del namo numerio.

      Panaikinti
  13. O tos klinkerio plytelės šilumą sulaiko? Veikia kaip apšildymo priemonė?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, minejote, kad kai kurios vietos po ziemos pabalo. Ar pabalimas isnyko per vasara? Cia greiciauisai eina druskos. Kaip ar vaizdo negadina? Marga plyta gal ir nesimato is toliau!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. blogo autoriau, idek foto klinkerio pabalusio :) is kur druskos ne keliais su namu gi vazinejo? :)

      Panaikinti
  15. Yra kalcio druska kartais po ziemu buna kad ji pasirodo is po plytos.... :(
    jo foto butu smagu pamatyti kaip atrodo?
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki . Ši savaitgali skrendu namo , padarysiu keletą foto.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tai va praeita savaitgalį buvau prie svo namo . Baltu dėmiu ant apdailiniu plytų kaip nebūta , panašu kad viska nuplovė lietus.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kaip supratau polistirola klijavot dviem sluoksniais aplink nama 10cm ir ant jo 15cm. Kokia gavosi varza sienos?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Man tai labai grazios sitos plytos,noreciau ir sau ta pati pasidaryti tik tu plytu margumas toks didelis,kad sunku issirinkti.Gal galetumet pasakyti pavadinima sios dekoratyvines plytos atspalvio?Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nu man niekaip nesigauna 73eur/kv.m.. Gal gali detalizuoti šį skaičiu? Vien klinkerio kvadratas 35-40eur kainuoja, kur dar darbas, neporas....

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tas Plytų margumas tik dėl to, kad jos naujos? gal po kiek laiko nublanks šiek tiek? Nes iš tikro, labai jau marga.. :(

    AtsakytiPanaikinti
  22. Pats baisiausias dalykas- sluoksniuoti neoporą (polistirolą, xeps ir pan.)- to daryti griežtai negalima, nes susijungimo vietose yra mikroplyšys kur gaunasi rasos taškas, todėl reali varža krenta dramatiškai. Sluoksniuoti galima tik vatą arba vatą ir polistorolą tarpusavyje, nes vata praleidžia orą. Sliuoskniavimas polistirolo yra galimas tik gindyse, nes realiai pliusas visada bus ir iš žemės pusės ir iš vidaus, todėl rasos taškas netūrės kur darytis, o realiai jis bus žemėje. Lietuvos statybininkai ir medžiagų pardavėjai to nesureikšmina, o va Vokietijoje būtų ragai taip padarius - techninė priežiūra lieptų šiltalą lupti žemėn.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Pats baisiausias dalykas- sluoksniuoti neoporą (polistirolą, xeps ir pan.)- to daryti griežtai negalima, nes susijungimo vietose yra mikroplyšys kur gaunasi rasos taškas, todėl reali varža krenta dramatiškai. Sluoksniuoti galima tik vatą arba vatą ir polistorolą tarpusavyje, nes vata praleidžia orą. Sliuoskniavimas polistirolo yra galimas tik gindyse, nes realiai pliusas visada bus ir iš žemės pusės ir iš vidaus, todėl rasos taškas netūrės kur darytis, o realiai jis bus žemėje. Lietuvos statybininkai ir medžiagų pardavėjai to nesureikšmina, o va Vokietijoje būtų ragai taip padarius - techninė priežiūra lieptų šiltalą lupti žemėn.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Dėl sluoksniavimo ir man pasirodė keistas sprendimas. Gal tinklaraščio autorius galėtų pagrįsti, kas padiktavo sprendimą sluoksniuoti? Nes kiek man žinoma ir 35 cm neopora deda vientisą. Sluoksniuoti įprasta grindų šiltalą.
    Dar klausimas kaip ketinate išspręsti išorės palanges? Skardos ar akmens?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Atsakymai
    1. Laba Diena. Konsultoju ,muriju apdailine plita.gaunasi gana ne blogai. Tel.868476379 Kazimeras.Istikruju belgiskas klinkeris ira pagal man pats grazesnis.

      Panaikinti
    2. Laba Diena. Konsultoju ,muriju apdailine plita.gaunasi gana ne blogai. Tel.868476379 Kazimeras.Istikruju belgiskas klinkeris ira pagal man pats grazesnis.

      Panaikinti
  26. Sveiki,

    Kokius naudojote rysius tarp klinkerio ir blokeliu? Kokie blokeliai, duju silikato?

    Dekoju,
    Ramunas

    AtsakytiPanaikinti
  27. Sveiki, domina kokias sudėjote palanges išorėje? Klinkerines ar skardos ?
    Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveik. Langam dėjome išoriniais skardines palanges . Tiesa pasakius nežinojau kad yra palanges skirtos klinkeriui.

      Panaikinti
  28. Sveki,

    Kokio plocio namo pamatas? Nes labai idomu plytos dedasi ant pamato ar jos murijamos atskirai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Pamato plotis 250 mm. paskiau eina polistirolis 200 mm. ir plius 150 mm. plocio pamatukas klinkerio plytai . bendras pamato plotas 600mm.

      Panaikinti
  29. Laba diena. Mes irgi dėjome tokia pat plyta, tik kad mes mūrijome 2014m. Buvome nusipirkę daugiau , dėl to kad planavome mūryti tvora iš tos pačios plytos. Tai dabar tvoros mūrijimas eina i pabaiga ir matau kad truks kažkiek plytų. Norejau paklausti gal pas jus yra like nereikalingu plytų???

    AtsakytiPanaikinti
  30. Mes ateinančių metų vasarą norim mūryti. Klinkerio plytos atrodo neblogas variantas, bet kažkodėl linkstu vis prie klasikinių plitų. Draugas statybininkas irgi sako rinklins klinkerio plytas ilgaamžikesnės ir kitas minėjo kad šitos geros iš desimpel bet as dar šitas užmačiau iš agmekos https://www.agmeka.lt/klinkeris . O geriau šviesios ar tamsios? zmona zyzia sviesiu, bet manau praktiskiau juodos ar tamsiai rudos

    AtsakytiPanaikinti
  31. Mes taip pat pirkom klinkerio plyteles https://www.vokiskakeramika.lt/fasadines-klinkerio-plyteles.html ir klijavom fasada tai nerealiai atrodo ir esam labai patenkinti. Na o ir su brigadininkais ptiu ptiu problemu neturejom tikrai viska gerai padare:)

    AtsakytiPanaikinti