2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Ilgapirščiai



             Taigi susidūrėme su neprasytais svečiais mūšų namo statybvietėje. Nors ir aplink gyvena kaimynai šie vagišei per naktį ištempė mūsų visa likusia akmens vata . Nuostolio apie 4000 Lt.
Pradėjau sukti galva kaip čia apsisaugoti nuo tu ilgapirščiu. Aišku pagrindine apsisaugojimo priemone yra nepalikinėti vertinu daiktų statybvietėje  . Bet ne visada taip išeina .
            Todėl pabandymui užsisakiau tris GPS sekimo tracker iš Dealextreme. Vienas tracker kainuoja apie 150 lt.








           I juos dedasi SIM kortele ir jiems pajudėjus i tavo telefoną siunčiama SMS su koordinatėmis . Elementas laiko apie savaite laiko budėjimo rėžime .





                  Kur permokėjau tai kad sugalvojau pabandyti užsisakyti prekes su DHL pristatymu tas papildomai kainuoja 40 Lt. Plius atkeliavus prekėms į Lietuvą jas perima DHL jų partneriai UAB „BnB Group“ kurie už išmuitinimą ima 70 Lt. Ir dar plius UAB „BnB Group“ pasipinigauja iš to jog gavus preke neinformuoja gavėjo o laiko pas save ir už diena skaičiuoja po 15 Lt. tai man kainavo 30 Lt. Išviso sumokėjau už parsiuntimą 140 Lt. Galvojau jog per DHL bus gerčiau bet viska sudėjus gaunasi prekes siuntimas virš 2 savaičių.
                    Šiaip visada susdavau iš  Dealextreme pasiringdamas variantą Free shipping . Tada siuntimas užtrunka nuo 2 iki 4 savaičių. Siunta ateina per Lietuvos paštą , jų išmuitinimo paslaugos kainuoja apie 15 Lt. Bučiau sutaupęs 125 Lt .
                 Vėliau kai išbandysiu tracker , pasidalinsiu patirtimi . Gal tai visai neblogas pasirodys būdas kovoti su ilgapirščiais . Dingus kažkam bus galima vykti su policija atsiimti .

17 komentarų:

  1. Ale tai ot svoločiai nu. Aišku gudras po laiko būni, bet žymėt daiktus visad pravartu. GPS idėja nebloga.

    AtsakytiPanaikinti
  2. užuojata dėl budulių apsilankymo, siggalizacija ir ip kameros vienintelis būdas apsisaugoti nuo tokių skeltanagių, dar geriau pagavus ir pirštus kaip doroj arabų šalyje nukapoti :)

    spėju langų ir durų dar nėra? Tokių būdų pamastykite ar verta statybose palikti bent vieną nors kiek vertingesnį daiktą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai va jog langu ir duru dar nera . Sakiau kai pavasari susidesiu langus ir duris priduosiu kokiai nors apsaugos kompanijai

      Panaikinti
  3. Na GPS padės stambių medžiagų atveju, pvz. vata, galbūt mediena ir pan. Smulkmė, tokia kaip įrankiai, vinys, armatūra ir pan. - nesudėliosi. Iš savo patirties (vėliau aprašysiu savo bloge) - ko ėmiausi profilaktiškai - vos baigė mūrininkai darbus, pirmame aukšte įstačiau laikinas medines duris ir beveik visus 1a langus užkaliau OSB. Reikėjo pastolių - pirkau kuo labiau nudrožtus, juos įsigijęs nedelsiant nupurškiau trijomis itin šlykščiomis spalvomis, dažų balionėlius laikausi jeigu vis tik reikės ekspertizes vagystės ir suradimo atveju.Statybvietėje nieko nelaikau ką galima imti ir išnešti (na, išskyrus silikatinius blokelius). Tačiau buvo momentų, kai be jokios priežiūros buvo laikomas didelis armatūros kiekis, cementas. Vagys apsilankė tada, kai armatūros buvo belikę ~6 štangos, o cemento yra pavogę ~3 maišelius. Tai nuostoliai nedideli kol kas (tfu tfu tfu). Iš juokingesnių dalykų - buvau Senukuose nupirkęs spalvoto mūro mišinio klinkerio plytų tarpams užpildyti. Pirkau vieną maišą su kažkur -90% nuolaida - Senukai tokias nuolaidas duoda birioms medžiagoms, jeigu firminis įpakavimas yra suplyšęs ir yra perpilama į naujus maišus, ir dar kai tokio perpilto maišo masė yra mažesnė. Tai va - išnešė net ir tokį No-name gaminį. Kam jį naudos - neįsivaizduoju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na po sios pamoko stenksiuos daugiau nebeplaikineti daigtu . O statybines irangos dazymas sliksciom spalvom :) , gera mintis , nes daznai plesia statybvietes vietiniai pijokeliai.

      Panaikinti
  4. na labai brangus apsaugos budas, bet ivykio atveju turetu buti efektingas :) Jei namas uzdaras, yra nebrangiu, mano manymu efektyvesniu variantu pas kitaicus: http://www.aliexpress.com/item/GSM-SMS-Home-Burglar-Security-Alarm-System-Detector-Sensor-Kit-Remote-Control/717362108.html , isbandytas, veikia puikiai, galima net laidinius 8 daviklius pajungti; suveikimo atveju siuncia sms priskirtiems numerimas ir po ~15-20s pradeda skambinti, galima valdyti telefonu;
    Del apmokestinimo, ateiciai mokinu :) Importo mokesciai i bananu respublika atsiranda tada, kai prekiu verte virsija berods 65Lt, todel siunciantis prekes is treciuju saliu pardavejui primygtinai nurodykit, kad ta verte sumazintu, nepaisant, kad uz preke busit mokeje daugiau, didele tikimybe, kad tokiu atveju muitineje prekes nebeuzstrigs:

    Max total value of the invoice – 10USD. With a remark: Samples, free of charge. No commercial value. Value just for customs use.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apsaugos sistemos manau jokios nesumontuosi kol langu nera name.
      O del apmokestinimo tai jai is Dealextreme sunti su Free Shipping tai dazniausei muitine praslysta ypac jai siunti po viena preke. Per visa laika kiek siunciu is Dealextreme is mano 72 siuntiniu uzstrigo muitiniai 5 , tai sakyciau labai neblogai. Ir tuos penkis per Lietuvos pasta buvo delaruoti paprasta. Cia DHL parneriai UAB „BnB Group“ pinigaujasi, uztai tiek brangiai gaunasi siuntimas.
      Reliai buvo taip , kai paskambino is UAB „BnB Group“ ir pasake jog prekes reika deklaruoti atykti i VIlniaus orouosto muitine arba sumoketi jiems uz prekiu ismuitinim 70 Lt. , tuo tarpu DHL tinklapis rode jog prekes jau buvo atsiustos i Kauna. Tai as uztai ir pasipiktinau , kaip gali sunta būti nurodita DHL tinklapija jog jau yra Kaune , o kaip tuo tarpu UAB „BnB Group“ teigia jog sunta dar neismuitinta Viniuaus orouoste

      Panaikinti
  5. Kad tracker'is laiko (Standby Time) 10-14 parų, tai nemažas minusas. Juk realiai bus - savaitė.
    Važinėt įkraudinėt kas savaitę yra tikrai vargas.
    Žymiai geriau būtų, jei suveiktų tik tada kai judinamas. Tokiame režime gali ir metus gulėti laukti.
    Ar aš ne taip supratau?
    O kokį GSM operatorių pasirinkai? Už kiek? Lyg pigiausiai Tele2 radau, 7 lt/mėn.
    Muitai: man ir žymiai brangesnis siuntinys prasmuko be muitų. Gal kaip pasiseks...
    Lyg ebay.co.uk ar ebay.de galima europos pardavėjus rasti - brangiau, greičiau, be muitų. Tai paprastai perpardavinėtojai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius as dar ir neisbandinejau , net nelaikiau savo rankose , nes siunta greiciausei atkeliaus tik treciadieni. Sie tracker taip ir veikia, pradeda siusti koordinates tik jiems pajudejus . Bet kitavertus statyboe medziagos ir neuzsiguli , apsauga dazniausiai ir reikalinga tol kol jos bus sunaudotos namo statybose . O del operatoriaus ir sakiau pasidomesiu kai gauisiu i rankas siunta ir perskaitysiu instrukcijas :)

      Panaikinti
  6. Na, tikėkimės daugiau neprireiks rašyti apie nuostolius...
    Dar kartu pasiūlysiu neblogą tinklaraštį namų tema: http://jaukusnamaitau.wordpress.com

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokia nemaloni patirtis su ilgapirščiais ir siuntų tarnybomis. Nemaniau, kad siuntinių kainos LIetuvoje tokios didelės. Reikės visada pasidomėti prieš ką nors perkant iš užsienio parduotuvių.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mes irgi buvome užsisakėme su dhl siuntos pristatymu. Bet viskas buvo pigiau nei kitur. Nežinau gal taip pataikėme, bet esame patenkinti jų paslaugomis.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Iš savo patirties: tie pigesni kiniški TipoGPS trekeriai ne GPS. Jie tik pagal mobilaus ryšio bokštus poziciją nustato ir tik kinijoje arba kitur arba nieku. Feikas, žodžiu.
    Bet dauguma turi judesio aktyvavimo funkciją ir mikrofoną. Tad paskambina ir duoda pasiklausyti kaip tavo vatą neša ;)

    AtsakytiPanaikinti