2014 m. liepos 20 d., sekmadienis

Stogo šiltinimas


                             Pradžioje mąsčiau stogą šildyti polistireniniu putplasčiu. Bet kaip įsiaiškinau jo negalima dėti tarp gegnių. Kadangi medis vaiksto nuo temperaturu o putplastis ne , po metu tarp gegnių ir putplascio atsiranda gana dideli tarpai. Šiltinant putplasciu reikia ji dėti ant gegnių. Bet tai gana isbrangina stoga.
                           Stogą apšildėme PAROC eXtra plus . Stogdengiai sake jog lengva su šia akmens vata dirbti. Stogo vatos storis bus 350 mm. Šiluminė varža bus R = 10,3 m²·K/W .  Didele šiluminė stogo varža manau gerai vasara kad nuo stogo neprikaitintu kambariu , ypač jai stogas skardinis :)

                             Patiko straipsnis ( TAURESTOS tinklapyje )  apie stogo sndaruma. Pavizdys toks jog alpinistai prie -30C palapinėje sugeba palaikyti +18C. Sandarus stogas svarbu todėl vidine plėvele dėsime tarp paskutiniu apšiltinimo sluoksniu kad , kad darant apdaila jos nepažeistu.

                        
  Difuzine plėveles po skardiniu stogu atsparumas karščiui manau turi būti apie +70C ir kuo tvirtesne kad ja montuojant išvengti pažeidimu ir galima butu ja gerai įtemti. Difuzine plėvele geri įtemti svarbu kad nesilaikytų ant jos vanduo.

          Musu stogui mes naudojome TYVEK Solid atsparumas temperatūrai nuo -75C iki +100C
 


                             Tai pradžiai tiek, apie musu namo stogą :)

19 komentarų:

  1. Kam reikalingas tas karkasas paskutinėj nuotraukoj?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa, dar įdomu, kodėl skubėjot būtent šiame etape apsišiltinti stogą?

      Panaikinti
    2. Tas karkasas virsuje sildisis , karu sustogu ir apsiskardins tapacia stogo skarda , o tos keturios dezutes skrtos langams isnesti is muro . Musu visi pagrindiniai langai i vakarus , tie keturi mazi nevarstomi langai bus sumontuoti del sviesos.
      Tiesa pasakius nesu as rimtas specelistas , bet kaskaip man atrode jog dengent stoga gerai yra ji ir apsilditi , manau po skarda tai akmens vatai nieko neatsitiks. :)

      Panaikinti
    3. Jeigu ten skardinsis, tada viskas aišku :)

      Dėl vatos, daug kas šiltina stogą po visų šlapių darbų (tinkavimas, betonavimas) viduje. Kad vata neįsigertų iš vidaus vandens. Bet jei sandariai, tai gal ir taip galima.

      Panaikinti
  2. Dėl plėvelės - matomai klaidą parašėte, -75' nebūna, gal -40 ;)

    Rinkotės "kuo stipresnę" - kodėl nepasirinkote Tyvek Pro plėvelės? Jos parametrai aukštesni, atitinkamai stipresnė - Solid tik 1 sluoksnio (Pro turi 3); 82 g/m (Pro 124) ir t.t. Ar pavyko įrengti plėvelę jos nepažeidžiant ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius ta -75 radau specifikacijoje. Gal ten ta klaida ivelta . Plevele rinkomes pardotuveja , pasjuos TYVEK Pro nebuvo . Apie TYVEK Pro suzinojau kai jau pradejo kalti plevele . Sutinku jog butu buve TYVEK Pro geriau , bet manau uzteks ir sitos TYVEK Solid gana stipri irgi. O del pleveles pazeidimu , buvau uzsilipes ant stogo patikrinti stogdengiu darba , neradau pleveles pazeidimu. Tikiuosi jog nera :)

      Panaikinti
  3. o patys dejot vata, ar siltinimo darbus atliko statybininkai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne , dejo stogdengei . Bet Benai jai kazka matai blogo skayk :)

      Panaikinti
    2. Ziuriu i ketvirta nuotrauka, nzn ar sita broka istaise veliau ar ne, bet vata matosi sudeta betkaip, sviecia didziausi tarpai prie gegniu, sudeta is gabaliuku ir panasiai, vata tarp gegniu turi labai standziai isisprausti, turi buti mazdaug 2 cm platesne, nei tarpas tarp gegniu, negali buti nei tarpelio, turi buti sudeta su perdengimais. Su tokia darbo kokybe jus galite ir metra storio vatos deti, vistiek svilps vejai ir nebus silta ir sandaru. Norint isgauti labai gera sandaruma ir kokybe su vata, reikia labai kruopsciai atlikti darbus, nepaliekant jokio tarpelio. Jei rinkciau siltinti stoga vata, tai butu tik ekovata, nes su ja praktiskai nepadaroma broko ja purskiant, nes visi tarpeliai uzsipildo.
      Kitas dalykas, nelabai suprantu kam ta 5cm vata zadat deti po garo plevele, ji tik prigers vandens praras visas silumines savybes ir tiek.
      Pasirasykit su stogdengiais sutarti del darbu kokybes, o kai jau turesite silumos saltini name, pasidarykit termovizines nuotraukas, parodys visa broka

      Panaikinti
    3. Savaidgaliui buvau gryzias i Lietuva , apziurejau statibviete , pakalbejau su stogdengiais. Isiaiskinau jog sildant stoga stogdengei perkeiciant tarp gegniu sudejo po tris akmens vatos lakstus du po 10mm. ir viena 5 mm. Visus lakstus suspraude tarp gegniu taip jog laikosi be tvirtinimo . Tikiuosi visgi gerai stogdengiai apsilde , beto kolkas esu patenkintas stogdengiu darbu, patiko tai jog kaikurias stogo konstrukcijos vietas tvirtino papildomai, ta prasme jog projekte buvo nuroditas paprastesnis tvirtinimas. O su termovizorium tai tikrai darysiu nuotraukas , jai siemet pavyks apsilditi sienas ir sudeti langus . Sakiau prisildisiu patalpas su elektriniu sildytuvu . Manau gerai butu patikrinti namo sandaruma ziema su termovizorium kol nepadaryta vidine apdaila.

      Panaikinti
  4. vatos kiekis ispudingas :) Kiek cia kubu i fura sutilpo?

    Poliuretanu reik pust + plevele jei norit gero sandarumo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. jei nepaslaptis kiek uz vatos fura sumokejote? Ir jo kiek kubu?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kai 350 mm. Šiluminė varža R bus ne 10, o 7+
    žr. Paroc skaičiavimus: http://www.paroc.lt/gaminiai-ir-sprendimai/sprendimai/stogai/slaitiniu-stogu-siltinimas

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kiek viso kubu reikejo jusu stogui?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oho, vatos tai visas vagonas... Kokia namo kvadratūra?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip viska reikia paciam zinot statant ar renovuojant, mes tai tikrai puikius specialistus radom, isaiskina viska tobulai, stai sitie https://www.gamo.lt/

    AtsakytiPanaikinti