2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Sienos baigtos


Sienos pagaliau baigtos. Užtruko du supusia mėnesio kadangi statybininkai vienu metu statė keletą objektu. Gera statybininku brigada rasti beveik neįmanoma J .

Kas svarbu statant:

1.    Labai svarbu įsistudijuoti projekto konstrukcine dali. Patarčiau kylant betkokiam klausimui pastoviai konsultuotis su projekto konstruktoriumi. Statyboms vadovauja mano šaunioji žmona , kuri iki skrupulu įstudijavo projektą ir pastoviai kontroliavo statybininku darbą. Statybų aikštelėje būtina pastoviai tikrinti matmenis ar atitinka projektą, išsiaiškinti ar statybininkai supranta brėžinius ir metaliniu detaliu montavimą .

2.    Liejant monolitines juostas geriau išnuomokite statybininkams betono tankintoje. Gausis tvirtesnes monolitines juostos , išvengsite oro tarpu .

3.    Žiūrėkite kaip persidengia sienų blokeliai . Persidengti ARKO blokeliai vienas su kitu turi minimum 8cm. Manau profesionalus mūrininkai mūrija taip jog blokeliai dengtųsi per centrą :)

    a: Taip blogai

    b: Taip gerai

4.    Neužsisakykite visu blokeliu iškart , projekte buvo susikaičiota 30m2 daugiau
 
5.   Reikia tartis su mūrininkais dėl galutines kainos , nesitarti maždaug.
      Pamenu prieš keletą metu mano kolega pasakojo apie savo statybas ir minėjo kaip įpusėjus muro darbams , prasidėjo stygininku reketas :) – Pradėjo aiškinti jog jo namo sienos sudėtingos , todėl kainuos papildomai , o jai ne jie palieka kiek padare ir reikės jam ieškotis kitu statybininku.
      Prisiminiau kolegos pasakojimą nes su maniškiu namu buvo lygiai tas pats , aišku ne taip žiauriai kaip kolegai buvo , bet ta pati dainele ir pas mane įpusėjus sienoms pradėjo kalbėti jog mano sienos sudėtingos todėl kainuos papildomai , o jai ne tai palieka kiek padare ir reiks ieškotis kitu mūrininku pabaigti darbus. Situacija gana kvaila nes dažniausiai kitos brigados neužsiiminėja užbaiginėti pradėtu darbu , arba tai kainuoja daugiau , bei gali darbai užsitęsti iki vasaros galo.
      Gal čia tokia visu statybininku strategija. Realiai profesionalus statybininkai, man atrodo , gavę projektą su konstrukcine dalimi turėtu galutine darbu kaina pasiskaičiuoti gana tiksliai .
      Manau kuo išsamesne darbu sąmata įsireikalausi iš statybininku pradžioje tuo mažiau problemų bus vėliau.
      Penktas punktas gavosi kaip paburblenimas ant statybininku :D

16 komentarų:

  1. Jei medžiagų atvežimas nieko nekainuoja, sutinku su teiginiu, kad apsimoka vežti dalimis. Kitu atveju reikia įvertinti atvežimo kainą ir pamatai, kad geriau kartais atsivežti su "atsarga" kad būtų taupoma ant vežimo kainos. Tiesa, 30m2 kaip ir per didelė "atsarga".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mums blokelius veze per tris kartus, kadangi netilpo i sunkvezimi visi blokeliai . Tai uztai mes ir neskubejom visko susivezti . Kai ejo i pabaiga murininkai su pirmos masinos blokeliais, uzsakem antra , o uzsakinejant trecia sienos jau buvo beveik visos ismuritos , todel buvo lengva paskaiciuoti kiek dar truksta blokeliu.

      Panaikinti
  2. Tai visgi nenaudojai M18? :) O be reikalo... Visu pirma, greiciausiai butu uzteke ir 2 masinu, visu antra- butu pigiau :) O tvirtumo- per akis- sienos cia neaukstos... Ir beje, murinykams duociau per nagus su kelne uz tokius prakeitimus :)
    Ar teisingai matau, kad ankeriai murlotams imuryti visu perimetru?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ant dabartinių sienų galima būtų dar bent penkis aukštus tokius pačius užmūryti ir tai pakaktų tvirtumo :D Faktas, kad 25% išlaidų mūrui (18cm vs 24cm) buvo išleistos šiaip sau. Kita vertus, jeigu nuo to ramiau miegosis...

      Bet kokiu atveju, labai smagu matyti iškylančias savo namo sienas. Su tuo ir sveikinu :)

      Panaikinti
    2. Kad būtų užteke del stiprios M18 visiškai sutinku . M24 pasirinkau dėl keletos priežasčių . 1. Prie mano namo girdisi kaip leidžiasi lėktuvai į Kauno oro uostą , aišku kol kas nieko baisaus nes tu lėktuvu nedaug ir tik vienas kitas per savaitę leidžiasi arčiau namų. Bet jai oro uostas ateiti plėsis . M24 naudojau dėl visko geresnės garso izolecijos. 2. Antra priežastis tai kad namas buvo suprojaktuotas 25 roku keramikos blokeliais . O apsisprendem su žmona statyti iš ARKO paskutinem savaitėm prieš kelent sienas kai jau buvo užsakytos dauguma idetiniu detalių lieporių , klinkeriui tvirtinti , kolonomis ir taip t.t. 😊 .
      Taip gera akis 😊 , teisingai matai visų perimetru ankeriai įlįsti į murlota.

      Panaikinti
    3. O dėl mūrininku , tai taip , kadangi žmona kuruoja statybas tai nervu jai kainavo . Ištiesus tai mūsu projekto konstruktorius gana kantrus , konsultavo kiekviename žingsnia , padėjo spręsti mūrininkų kliurkas.

      Panaikinti
  3. Aha, tai reiskias akys nepavede. :) Tik nelabai suprantu kam ankeriai reikalingi ant visu sienu. Aisku, as nematau stogo konstrukcijos brezinio, bet bent jau kiek suprantu ir bent jau kiek esu mates, murlotas prisukamas ant 2 priespriesiniu sienu ir keliamos gegnes.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius dar nesidomėjau kodėl konstruktorius nusprendė dėti ankerius ant visu sienų . Reiks pasidomėti. Bet manau tokia stogo konstrukcija. Stogą pradės daryti stogdengiai kita savaite.

      Panaikinti
  4. Jei siena neteisingai sumūryta, taip ir palikote? Kuo baigėsi kalbos su mūrininkais? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žmona buvo atsivežusi pažįstama statybų darbų vadovą. Pasak jo ta siena (kuri matosi nuotraukoje) bus gerai , o viena laikančią sieną statybininkai griovė ir murijo per nauja . Mąstau gal gerai būtų pasisamdyti kokį pastovų darbų vadovą , aišku jaigu tai įmanoma ir neperbrangu.

      Panaikinti
  5. Ne nu pirmos foto tai kaip iš žurnalo (y) labai gražios :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuotraukos tikrai labai gražios, bet prie tokių statybinio stiliaus nuotraukų puikiai derėtų šalmai
    . O iš viso tokiose statybose jie reikalingi?:D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Smagu matyti visa procesa, saunu kad pasirinkot ir apraset klinkerio plyteleliu dejima fasadui, man jos labai grazu

    AtsakytiPanaikinti