2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

ARKO blokeliai M24

Nusprendžiau sienas daryti iš ARKO M24 blokelių , bet perskaičius sendien straipsnį "Kovą dėl silikatinių blokelių pralaimėjęs vyras griauna namą ir stato iš naujo"  iškilo abejonių . Esme tame jog ARKO deklaruoja kad M24 blokelių vidutinis stipris gniuzdant yra 11,4 - 17,5 N/mm2 , o zmogui uzsakius tyrimą paaiškėjo jog relus vidutinis stipris gniuzdant ARKO blokelių M24 yra 5 - 7 N/mm2 . Tai yra dvigubai mažesnis . Manau padarysiu aš savo tyrimą :) , paprasčiausei nusipirksiu ARKO blokeli M24 ir nuvesiu į auto servisa kuris turi presa su metrogiska galiojančią patikra . Pakisiu po tuo presu, taip pasitikrinsiu daukmas ką atlaiko tie blokeliai . Tikslumas aišku nebus labai didelis bet manau paklaida ir nebus didele . 1 kg/mm2 = 9.807 N/mm2 . Tai labai nesudetingas medžiagų atsparumo patikrinimas , primins studijų laikus :).

Kadangi pagrinde autoservisuose presai rodo apkrova tonomis. Tai pavizdziui gniuzdant ARKO M24 blokeli 8cm diametro cilindru, blokelis turi atlaikyti nuo 5,843 t. iki 8,970 t. (rementis ARKO M24 blokeliu pateikta specifikacija ).

16 komentarų:

  1. Nereik taip panikuot, pilnai puikiai stovi tas silikatas, tik nesirinkčiau jo todėl kad blokeliai trumpoki, sunkiau rišasi kampuose.
    Paskaitęs straipsnį taip ir nesupratau ko ten purkštaujama, nes iš foto nieko nesimato, vienas blokelis sutrūkęs ir jis visiškai nieko nereiškia. Ko nematau - betoninio žiedo prieš perdangas. Gal ne specas esu, bet sau būtinai išliečiau, juolab ant silikato.
    p.s. pasigedau komentavimo nick/url ir apsaugų rašant tiek kiek e bankininkystėj :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dekui už patarimus :) . O dėl to nick/url nežinau kas tai yra ir kaip ji ijunkti , kadangi aš gana žalias blogeris , bet bandysiu isiaiskinti :)

      Panaikinti
    2. Ant silikato, jei neypatinga konstrukcija, kaip ir nereikia žiedų ar papildomo armavimo. Bent taip patys gamintojai deklaruoja. Tai matyt reikia tikėt, nesiūlys daryti prastesnės sienos manau :D

      Panaikinti
  2. Įtartinas man tas incidentas jų. Labai įtartinas. Labiau spėčiau, kad konkurentai negražiai žaidžia ;)

    Bet bus įdomu pamatyt rezultatus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ir abejonių turiu dėl šio straipsnio tikrumo :D . Bet vistiek pries pradedant kelti sienas patikrinsiu ARKO M24 blokelių atsparumo gniuzdimui pats arba vesiu į laboratorija . Jai neatsitiks mano gauti rezultatai su ARKO deklaruojamu atsparumu tai tada statysiu namą iš keraminiu blokelių. Kadangi ARKO blokeliai yra brangesni už ROKU keraminius. Mano skaičiavimu , maniskiui namui ARKO blokeliai kainuotų 5000LT. daugiau nei ROKU keraminiai.

      Panaikinti
  3. Va kaip greit viską sutvarkėt :) šaunuolis.
    Prieš pasirinkdami blokelius paskaičiuokit kiek kainuos, pvz. 6 šiluminė sienos varža su pigiausiu blokeliu ir brangiausiu. Man pigiausiai gavosi pats pigiausias blokelis, nes polistirolo šiluminis vienetas yra pigesnis nei blokelio :) teisybės vardan paminėsiu kad neskaičiavau armavimo kainos, bet pabandykit, gal bus įdomu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš svarsčiau tarp ARKO IR HAUS ir visgi pasirinkau HAUS. Bet ypatingų argumetnų neturiu, HAUS kažkaip pigiau truputį, o ir tvirti. Vat man tik įdomu, kad teigia, jos statant iš ARKO nereikia žiedo. Mano namuko stogo konstrukcija tokia, kad žiedo reikia, ir jeigu statyčiau iš ARKO - vis tiek žiedą darytume. Na ir HAUS atveju kampai kadangi armuoti bus - tai labai stiprūs gausis. Na bet laikas parodys, laukia mūro darbai pavasarį irgi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. HAUS blokeliai deklaruoja 6 N/mm2 jai gerai supratau :) . Prisipazinsiu as kaskiek esu reklamos auka :) . Mano didziauses argumentas statyti is ARKO M24 tai ju tvirtumas , man atrodo smagu kai prie sienu gali tvirtinti sunkesnius daiktus nesugdamas del to galvos ,laikys ar nelaikys. Jei vyks viskas pagal plana balandzio 19d. padarysiu savarankiskai ARKO blokeliu tvirtumo testa ( pabandysiu pafilmuoti ). Jai mano testo metu nepasitvirtins ARKO deklaruojamas tvirtumas , statysiu is kitokiu blokeliu , galbut HAUS. Beja smagus jusu blogas "STATAU SODYBA" , daznai uzeinu i svecius :)

      Panaikinti
    2. Jau geguzes 2, kur testo rezultatai? :))))))

      Panaikinti
    3. :) Ne viskas pagal plana gaunasi , nepavyko gryzti i Lietuva :) . Bet kai grysiu tiesiu taikymu i parduotuve pirkti blokeliu ir po presu :D

      Panaikinti
    4. jau birzelio 4 diena, kaip testo rezultatu kaip ner taip ner .............

      Panaikinti
  5. Statėm iš keraminių 25cm blokelių Porotherm, pagrindinis pasirinkimo kriterijus buvo blokelių tvirtumas, antra svarbi savybė - šiltumas, ir trečia - keramikinės sienos tai natūralesnis ir sveikesnis mikroklimatas žmogui. Kadangi esam truputį prijaučiantys ekologijai, tai paskutinis kriterijus buvo taip pat ganėtinai svarbus :) Aišku, kaina nebuvo paskutinėje vietoje...
    Dėl Arko, svarstau variantą mūryti jais tik pertvaras, bet dar galutinai neapsiprendžiau.
    Bus įdomu sužinot testo rezultatus dėl tvirtumo, ta laukiam naujienų! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Būtų tikrai įdomu, testo rezultatus pamatyti :) ...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atradau šį blog'ą netyčia. Ieškojau sąmatos įvairiems statybos darbams ir namui bendrai.
    Man patiko, ką rašo autorius.
    Kas nepatiko, tai ... nėra išvados apie blokelių stiprumą, nors žadėjo atlikti bandymus. Tai reik dėt į blogą. Ir dar kažkur užkliuvau...
    Nėra pradžios ir nuoseklumo. Kodėl renkamasi būtent tą architektą, kaip sekėsi tvarkyti popierius, kiek visa tai kainavo... kodėl toks projektas ir tokios medžiagos, ir t.t. ir pnš.
    Šiai, tikrai smagu, kad rašo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu kad apsilankete mano bloge :) . Su tuo blokeliu bandymu tai prisisnekejau , pastaruoju metu retokai parmigruoju i Lietuva , bet dar vis tikiuosi prisitaikiti laika sitam bandymui atlikti. Architekta zmonai parekomendavo , o ji pasirinkome nes jo visi pasiulimai atitiko musu namo vizija. Beveik visa poperizma sutvarke architektas. Uz projakta architektui sumokejome 9000 LT. Seip tokio projakto mintij gime pamacius imones JUNGTINIU PAJAGU NAMAI prjojakta "Brolis" . O medziagas dar vis renkuosi.

      Panaikinti
  8. Įdomus blogas, labai naudingas! O kokias plyteles rinkotės?

    AtsakytiPanaikinti