2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Garažo ivažiavimas



        Garaže planuoju daryti grindini šildymą. Kad netrūkinėtu grindys ties įvažiavimu dėl šalčio ar dėl dangų skirtumo reikia daryti slenksti. 


         Pripylėme gruzo , ji sutankinom , ant viršaus  dėjom  Ekstruzini polistirolą Finnfoam XPS 10 cm. storio ir karkasa ant viršaus .


       Grindų nulis bus 5cm. virš karkaso. 


      Priešais Ekstruzini polistirolą Finnfoam XPS lygiai su juo tai pat pripylėme gruzo kuri sutankinom . Po visom grindimis garaže paklotas bus Šiloporas EPS 150 polistirolas 15 cm. storio . Tai tiek šiam kartui.

11 komentarų:

  1. Ka planuoji laikyti garaze be masinos?
    Koks bus katilas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiaip šildyti grindų pastoviai garaže nežadu . Šildomas grindis jungsiu tik kai ką nors meistrausiu :) . Katilas bus dujinis kondensacinis , dar neįsirinkau modelio.

      Panaikinti
  2. neracionalūs sprendimai pas jus kolega.

    1. Armatūros karkasas pritaikytas laikyti apkrovas kai jis stovo stačia o ne gulsčias. Būtų buvę naudingiau ir pigiau tiesiog pakloti į apačia 4x12mm.
    2. Užtenka garažui ir EPS100, nebent laikysit transporto priemones virš 3,5t
    3. labai ilgia reiks šildyti garažą grindiniu šildymu. labai nefektyvus būdas pasišildyti trumpam tik tada kada ką nors meistruosite. Daug naudingiau būtų koks orinis šildymas

    tai tiek piktų komentarų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turėtų gautis nemažas tramplynas įvažiuojant į garažą? Jei apšiltintas garažas, jame minuso nebus, grindinis šildymas garaže nebus efektyvus, ir mašinom negerai šiltam garaže, korozija greitesnė, nebent tik laikyt jas per žiemą neeksploatuojant, aišku galit nesutikt su mano nuomone ir gal bus kitaip :)

    Dėl EPS100 garažui - nesutikciau. Mums konstruktorius patarė naudoti eps200 arba xps, už ka jie tada pinigus gauna, turbūt kažko mokėsi :). Jau sudėtą eps100 savo garaže nusirinkome ir paklojome xps. Kad netrūkinėtų grindys nuo mechaninio poveikio ir apkrovų betonavome pramoninės markės betonu su metaline fibra.
    Dažniausiai pasitvirtina, kad "Skūpus moka du syk".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "EPS 70 tinkamas esant grindų apkrovai iki 2100 kg/kv.m. Maksimali leistina apkrova EPS 100 putplasčiui - iki 3000 kg/kv.m. " Kadangi per g/b apkriva pasiskirsto, tai lengvam auto EPS100 yra per akis...Siuolaikiniai konstruktoriai daznai perlenkia lazda kelis kartus, nes patys nera nieko state ar ciupineje...

      Panaikinti
  4. Jeigu darote apšildomą garažą, tai, manau, Jums tinkamiausi būtų kokie nors automatiniai vartai. Nors šiluma vis tiek nesilaikys, kadangi vis vien darinėsite vartus, kai įvažiuosite ar išvažiuosite.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jeigu darote apšildomą garažą, tai, manau, Jums tinkamiausi būtų kokie nors automatiniai vartai. Nors šiluma vis tiek nesilaikys, kadangi vis vien darinėsite vartus, kai įvažiuosite ar išvažiuosite.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau , pas mane garaže retai stovės automobilis :) , dažnai garažas tampa vyrišku žaidimu kambariu :) . Garažo šildymui statysiu infraredines paneles , jas naudosiu tik kai kažkuo uzsiiminesiu ten.

      Panaikinti
  6. Labai graži jūsų garažo fasado apdaila. Labai panašią mačiau http://www.tvora.eu/lt/produkcija/fasado-apdaila. Gal čia pirkote?

    AtsakytiPanaikinti
  7. super jūsų namukas, mes baiginėjam jau statybas, renkamės koks dujinis katilas būtų geriausias

    AtsakytiPanaikinti