2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Angokrasčių paruošimas








Nusprendėme langus ir paradines duris  sumontuoti i šiltinimo sluoksnį. Pliusas yra tas jog lieka didesnes palanges iš vidaus , kaip rašė vienas kolega blogeris, bus vietos kaktusams susidėti . Ir žinoma pagrindinis pliusas kur kas mažesni šalčio tiltai

Todėl aplink angokrasčius buvo sumontuotas medinis rėmas . Kur šiltinimo sluoksnis 250mm. medinio rėmo ploti darėme 150 mm.  medžio storis 50 mm. O apie garažą šiltinimo sluoksnis 150mm. tai rėmo plotis 50mm. ir storis 50mm.

Kampainius tvirtinti medinius rėmus prie sienos radau Senuku prekybos centre , bet iš ten nepirkau kadangi tuos pačius turėjo pigiau  Varžtu pasaulis.

Prie sienos tvirtinom sutvirtintais kampainiais

Rėmu kampus papildomai rišom paprastais kampainiais

25 komentarai:

  1. Tokio sprendimo dar nebuvau matęs t.y. išnešti į išorę medinį rėmo karkasą ir į tą karkasą kaip suprantu bus dedami langai durys?

    Klinkerio plytos gražiai atrodo. Kiek 1m2 kaina (medžiagos + darbas)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Matai as galvojau kad taip dauguma daro. Tik padariau klaida , reikejo papildomai tarp remo ir sienos deti pavizdziui bituma, arba kazkokia mediaga kuri neleistu is sieno i rema ir atvirksciai vaikscioti dregmiai.
      O klinkeris kartu su darbu ir polisiroliu bei jo klijavimas kainavo 250 Lt. 1m2 kvadrata

      Panaikinti
  2. Dėl kampainių ir kitų tvirtinimo elementų kainų, tai jų visiškai neapsimoka pirkti Senukuose. 105x105x2,5 stiprintas kampuotis Senukuose atsimenu kainavo ~3,80 Lt (jeigu su trečiadienine nuolaida gaunas apie 2,66); Varžtų pasaulis irgi kažkas virš 3 Lt kaina; suderėjau po 2,17 Medžio centre esančiose Koelner tvirtinimo detalėse.
    Šią vasarą Varžtų pasaulis darė akciją, kad 90mm kampuočius pardavinėjo berods po 90 ct.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tekę neviename name matyti panašių sprendimų su langų išnešimu.

      Ar medieną gerai džiovintą naudojote? Impregnavote papildomai?

      Kiek pamenu pigiausiai kampus pirkdavau moki veži su 25 proc. nuolaida :)

      Panaikinti
    2. Statybininkams nupirkome impregnano ir praseme gad inpregnuotu remus , tikuosi kad inpregnavo. O medis isdzius iki kitu metu , nes langus desime pavasari.

      Panaikinti
  3. Medis su mūru nelabai draugauja, vienas su kitu pageidautina kad nesiliestų. Aplamai medis yra judanti, besikraipanti nuo drėgmės medžiaga, langų tvirtinimui geriau rinktis tik metalinius laikiklius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu kad viso to medzio vasai nereikia. As nedejau, o langus apsiltinimo sluoksnyje tvirtinau su savadarbiai laikikliais ir nerudijancio plieno. (nerudijantis del to kad jo siluminis laidumas 3 kart mazesnis nei plieno)

      Panaikinti
    2. Visiskai sutinku , kad medis geriau nesiliestu prie muro . Sitai as uzmirsau pasakyti statybininkam. Tikuosi kad per ziema suvaikscios kazkiek ta mediena , ir po to pavasari kai sumontuosime langus maziau vaikscios.

      Panaikinti
  4. Grazios plytos koks pavadinimas mes topaza naudojom vinerbergerio

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mes ir prie langu uzsukom graziau atrodo tik sarama problema nes plotis nesuaina virs lango tai darem is cementines plokstes juostas kures sukom prie kampuocio ir dazysim struktura

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai čia ištaisoma, svarbu vėliau tvarkingai apšiltint ir pritvirtint:)

      Panaikinti
  6. O medienos nedejom jusu atveju putos sluoksni deda is vidaus tvirtina juostom i mura ir makrofleksu pucia. Mes vata naudojom siltinimui paroc was 50 tai angokrasti klijuosim ekstrudine puta ir pusim makrofleksu jos kietumas kaip medzio ir nesikraipo

    AtsakytiPanaikinti
  7. Koki muro misini naudojat mes masem pigmenta daug pigiau su smeliu ir nesiskire spalva. Draugas pirko muro misini tai labai brangiai gavos daug tu maisu reik

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mediena negerai lango tvirtinimui nes ji kraiposi nuo dregmes ir iskraipo paskui langus. Juk lygiai taipat galima lango rema tvirtint priemuro kaip jus medi sukot tik is vidaus

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mes taip pat statomės namus, ne už ilgo reikės dėtis langus, domimės ne tik kaip tai teisingai padaryti, bet ir iš kur pirkti. Visai neblogi plazalangai.lt atsiliepimai, šiuo metu svarstome jų paslaugas. Iš kur jūs pirkote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Langu dar neuzsakes . Bet manau is UAB „Strommen-Mituva“ , nes jie man reikalinga vitrina turi :) . Bet dar parasysiu apie langus kai apsispresiu .

      Panaikinti
  10. Sveiki, as ir galvoju langa isnesti ant medzio, siek tiek padides palange viduje :) kadangi visi intensyviai raso apie tai, kad medis kraiposi ir panasiai,labai noreciau suzinoti tada,kaip karkasiniu namu statytojai gyvena su kreivais langais ir jie turetu buti nesandarus (nes per kraipymasi turetu atsirasti plysiai),o sugeba gauti pasyvaus namo sertifikatus? Cia sitas klausimas man kilo nes bandau rasti priezastis kodel deti ar nedeti medinio karkaso lango isnesimui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Seip konsultantas is UAB „Strommen-Mituva“ man ir taip sake , jog medinio karkaso vaiksciojimas bus toks mazas jog langu sandarumui jokio poveikio netures .

      Panaikinti
  11. Sveiki.Kokiais varžtais prisukot armuotus kampuočius prie Arko blokeliu? Ar yra kokiu paslapčių kaip tai padaryti geriau? Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiaip tai paprasčiausiai paprašiau tvirtinimo detalėse varžtu kuriuos galima sukti i blokeli .

      Panaikinti
  12. Pirmą kartą matau, kad būtų taip montuojami langai, bet manau, kad tai labai geras sprendimas, nes lieka daugiau vietos viduje. Manau, kad reikės ir man pasinaudoti šia Jūsų idėja.

    AtsakytiPanaikinti
  13. kaip atorodo tie paprasti varztai? nes sukant biski galingesniu rezimu buna kad prasisuka ir tada tas varztas nieko nebelaiko.. kokio ilgio varztais sukot?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, kažkaip nepastebėjau, koks stogo nuolydis? Atrodo gan plokščias. Kokius stoglangius montavote? Nes kiek pasidomėjau, gamintojai rekomenduoja tik nuo 15 laipsnių..

    AtsakytiPanaikinti
  15. Visai įdomi idėja, gaila kad anksčiau nepamačiau. Didesnės palangės visada praverčia. :) O kas liečia langus, ar galvojote, kaip juos uždengsite, ar nedengsite visai? Aš visai linkęs būčiau visai nedėt jokių žaliuzių, bet tada ateina vasara ir nebeįmanoma gyventi be jų. Tai dabar galvoju, koks optimaliausias variantas, kad ant kitos vasaros jau būčiau pasiruošęs bet kokiems karščiams. Iš draugų girdėjau gerus atsiliepimus apie tokio tipo žaliuzes https://www.baremarytai.lt/fasadines-zaliuzes/. Aš irgi galvoju, kad rinkoje tokios žaliuzės yra vienos iš funkcionaliausių, kadangi turi automatinį valdymą, oro jutiklius. Tai būtų įdomu sužinot kitų žmonių nuomonę apie tokį sprendimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Man įdomu pasidarė, kurioje vietoje bus rengiami elektros varikliai ? Ar išvis nenaudosite jų ?

    AtsakytiPanaikinti