2014 m. liepos 12 d., šeštadienis

Stoglangiai


Taigi stoglangiai . Name bus sumontuoti keturi stoglangiai 66x140 cm. du iš jų valdomi elektra.
Mediniu stoglangiu prisibijau nors jų ir rėmų šiluminė varža gera . Kai statau namą tai kur matau galimybe padarinėti stoglangius ja pasinaudoju . Neįskirčiau labai firmų bet esme kad kiek išbandžiau mediniu stoglangiu tai jų daugiausia sutikau problematisku , visi aliuminiai ir plastikiniai funkcionavo gerai. Žinoma manom bandytu stoglangiu dauguma buvo mediniai :)


Pradžioi buvau apsisprendęs montuoti Daniškus stoglangius VITRAL A98 . Juos gamina kokiu nori dydžiu . Patiko jų konstrukcija. Bet kai pradėjau gilintis : Labai miglotos montavimo instrukcijos . Labai mažai informacijos apie varstymo mechanizmus. Kiek kalbėjau su vadybininkais tai labai abstrakčiai kalba . Nusprendžiau kad šie stoglangiai gana brangus ir turi labai daug klaustuku.



















Taigi užsisakiau mediniu ir plastikiniu stoglangiu hibridą  :) naujuosius trijų stiklu Velux INTEGRA su musu stoglangiui pritaikytu montavimo komplektu .




Labai patiko stoglangiu valdymo pultelis , bus galima pakabinti ant sienos ir atrodys manau estetiškai :)






Šių stoglangiu senesne versija yra sumontuota mano sesers namuose , stoglangiams jau keturi metai o dirba kaip naujai sumontuoti,  jie yra darinėjami beveik kiekviena diena. Pas seserį yra sumontuoti penki stoglangiai skirtinguose kambariuose , vienas iš jų yra vonioje ( visi sandarus , nerasoja ir funkcionalus )








13 komentarų:

  1. Gana įdomi medžio ir plastiko kombinacija, nemačiau tokių dar, nors stoglangiais labai ir nesidomėjau, pas mus jų nebus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiai konstrukcijai Velux duoda 15 metu garantija, tikiuosi jog tai reiškia kad ši technologija patikima :)

      Panaikinti
  2. Stoglangių varstymasis labai priklauso nuo to, kaip jie sumontuoti. Tai realias išvadas apie kokybę vien iš varstymosi pas draugus/pažįstamus sunku pasidaryti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku jog mediniams stoglangiams itin svarbu montavimo kokybe.
      O kaip kitaip išsiaiškinti nenusimanančiam vartotojui apie stoglangiu kokybe jų nepačiupinėjus :). .Dauguma stoglangiu išbadinėjau sumontuotus viešbučiuose ir moteliuose.

      Panaikinti
  3. Patikslinimas matyt reikalingas: medinių langų šiluminė varža nėra gera. Ir tokių mišrių langų varža nėra geriausia, nes medis nėra geras šilumos izoliatorius.
    VITRAL A98 nenurodo Uf, bet nurodo Uw = 0.79 - tai neblogai bet būna ir geriau (plastmasiniai Uw=0.58).
    Nesakau kad medis-plastmasė blogai ;) šiuolaikiška ir elegantiška.
    O kokios tokių langų kainos? Minėti plastmasiniai (Uw=0.58) gan žiaurokai kainuoja - apie 4000 Lt be jokios automatikos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasak Velux naudojant stoglangiu montavimo komplektą EDJ2000 BDX stoglangio bendra šilumos laidumas Uw sumažiną 0,2W/m2K . Manisku stoglangiu Uw yra 1W/m2K . Tai jai teisybe su Velux montavimo komplektu bus Uw = 0,8W/m2K . Maniškis vienas stoglangis Velux INTEGRA 66x140 su trijų stiklu paketu , lietaus davikliu ir distanciniu valdymu kainavo 2800Lt

      Panaikinti
    2. Paskaičiavau mano 2 dideliems stoglangiams (3m2 viso):
      4000 Lt langai vs 2800 Lt sutaupo viso 12 Lt per metus kai šilumos kaina 15 ct.
      Atsipirks per 100 metų :)

      Panaikinti
  4. Hey!

    Ačiū labai už šį tinklaraštį. Skaitau dar tik antrą įrašą, bet jau žaviuosi. Super!

    P. S. Pati vedu šiokį tokį „sekme garantuojanti“ blog’ą. Jei kam įdomu, mielai kviečiu apsilankyti:
    http://stovyklautojams.wordpress.com

    Ačiū dar kartą! Siunčiu gražiausius linkėjimus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,
    Labai geras stoglangių pasirinkimas, tik mes tokius stoglangius (medis aptrauktas plastiku) susistatėm vonios kambaryje dėl drėgmės.
    Per 7 metus neturėjome absoliučiai jokių nusiskundimų (ir nei karto neteko reguliuoti), tad tikrai rekomenduojame.
    Tik nesuprantamas jūsų noras tokius stoglangius (aptrauktus plastiku), dėti ne vonioje, nes nesimatys kad stoglangis yra medinis, o tai jau tam tikro gražaus dalyko atsisakymas...
    Kaip bebūtų, sėkmės statybose.

    P.S. Tiesa, koks jūsų stogo nuolydis, nes šie stoglangiai dedami ten, kur nuolydis nėra mažesnis, nei 15 laipsnių.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki! Su vyru planuojame remontuoti palėpę bei keisti namo stogą. Norime dėti stoglangius tik niekaip neapsisprendžiame kokius. Labiau linkstame prie medinių nei prie plastikinių. Tačiau kokius rinktis? :) Kaip tik vartau šitą puslapį http://www.agmeka.lt/stogo-langai . Čia stogo langai atrodo visai nieko, bet įdomu kokia kokybė. Gal kažkas jau esate iš čia pirkę? Gal turi pasiūlyti ir kitų internetinių parduotuvių, kurios turi tikrai gerą produkciją? Kadangi daiktas ilgaamžis norisi ir tinkamai investuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Svarbiausia rasti kiekvieną medžiagą tokią, kuri, visko išklausinėjus, pasiteisintų. Juk tarnaus ne pardavėjui, o jums. Tikiuosi pasirinkote gerai ir džiaugsitės savo stoglangiu :)

    AtsakytiPanaikinti