2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

ARKO blokeliu bandymas

 
            Kaune iš MOKI VEZI  nusipirkau du ARKO M24 blokelius ir atlikau gniuždymo bandymą  . Aišku mano bandymas laboratoriniu sąlygų neatitiko :) .
            ARKO deklaruoja jog blokeliu M24 vidutinis stipris gniuždant yra nuo  11,4 iki 17,5 N/mm2
            Pirma blokeli gniuždžiau po presu su 105 mm diametro pilnaviduriu cilindru, truko prie 13 tonu, tai yra stipris gniuždant 14,7 N/mm2
                Antra blokeli gniuždžiau po presu su 137 mm diametro pilnaviduriu cilindru, truko prie 22 tonu, tai yra stipris gniuždant 14,6 N/mm   
            Asmeniškai man šio bandymo užteko apsispręsti :)

            Kodėl visgi pasirinkau ARKO M24 :
1.      Jie turi gera garso izoliacija. Prie mano sklypo kažkiek girdisi kaip leidžiasi lėktuvai.

2.      Tvirtumas . Langus planuoju montuoti i šiltinimo sluoksni . Manau ant ARKO blokeliu tvirčiau laikysis langu tvirtinimo kronšteinai. Aplamai prie ARKO blokeliu sienos gali tvirtinti sunkius daiktus nesukdamas galvos

24 komentarai:

  1. Labas,
    Siemet issikeliau sienas su Arko / M18 / M24, tai siokiu tokiu pastebejimu turiu :) Normaliomis salygomis sienai pilnai pakanka M18, o M24 reikalingas tarkim nesanciai siena, kai ant jos savo galais remiasi 2 perdangos plokstes.
    Jei murysi pats- blokeliu svorio skirtumas tikrai jauciasi :) Na ir aisku, kvadrato kaina atitinkamai didesne su M24.
    Dar viena smulkmena, bet sutaupanti laiko-naudojant M18- del ilgio/ plocio santykio muras kampuose susirisa beveik idealiai- blokeliu sujungimas gaunasi beveik per viduri sekancios eiles blokelio. Todel blokeliu skyles tik nedaug prasikeicia ir montuojant ankerius murlotams, blokeliai tiesiog susimauna per esancia skyles.
    Aplamai, klijavimas klijais nesudetingas ir tikrai greitas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikinu su iveiktu etapu :) . Isivaizduoju kaip dziugina savo namo sienos . Savo namui sienu as pats nemurisiu , siuo metu jieskau brigados kuri tai padarytu .
      Gal but ir as kaikurias sienas darysiu is ARKO M18 o kaikurias is ARKO M24 dar svarstau.
      Aciu uz patarimus .

      Panaikinti
    2. As ankerius ibetonavau i zieda. Ankeriu movimas per blokeli kazkaip nepatikimai atrodo - xaltura.

      Panaikinti
  2. Pas mane arko M-18. Kol kas dar stovi :)
    Garso izoliacija dar pagerinsi apsisildines sienas ir isidejes langus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jai tavo dvieju aukstu namas stovi , tai mano vieno auksto tikrai turetu stoveti :D

      Panaikinti
  3. O ar svarstėt Silibloko produkciją? Kaina kiek geresnė (aišku kaip kam pavyksta susitart, bet list price'as silibloko geresnis).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip suprantu juos gamina MATUIZU PLYTINE . SILIBLOKO technines charakteristikos tokios pat kaip ir ARKO . Idomu kaip del kokybes, kaskodel siuo klausimu labiau linkstu link ARKO , kodel nezinau ,galbut esu reklamos auka :). Bet reiks daugiau pasidometi SILIBLOKAIS

      Panaikinti
    2. Silibloko ismatavimai kazkokie nei siokie, nei tokie, tad as iskarto atmeciau juos. Blokeliu kaina samatoje yra tokia nedidele, kad rnkausi su kuriais patogiau dirbti. Tiesa, nepaminejau del Arko M18/24. Kaip nebutu keista, platesnieji man pasirode minkstesni uz M18. Gal itakos turejo pakrovimo/ iskrovimo specifika, gal partijos skirtingos, bet 24- tuko kampukai buvo labiau patrupeje, nei 18- tuko. :)

      Panaikinti
    3. Su zmona nusprendem visgi statysim is ARKO , Reikia kitus etapus planuoti :)

      Panaikinti
  4. Yra kazkokie irgi silikatiniai, tik ne staciakampiai bet kvadratiniai Sylka. Gal cia tas pats Siliblokas? Idomu kaip su kvadratiniais lipdyti kampus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. gniuždymo bandymą reikėjo daryti su pilnu paviršiumi o ne cilindru. rezultatai itariu būtų buvę kurkas geresni.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip teisingai , bet tokio galingo preso neradau :) Tarkim stipris gniuzdant 14,6 N/mm2 tada ARKO M24 turetu trukti prie 121 tonos

      Panaikinti
  6. Del langu momtavimo gali tekti pavargti, nes blokeliai su skylemis ir tvirtinant labai didele tikimybe i tas skyles pataikyti. Su silibloku pries savaite turejau butent sia problema, tai meistrai tvirtindami langus greze i siules.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I "smėliuka" sukti varztus tikrai ne geriau, siulėse nebus tvirtumo, judės varžtai po kiek laiko.

      Panaikinti
  7. Tai kad ten tik per centrą skylė yra, aplink vietos pakankamai, jei jau į silikato blokelius tvirtint ką nors blogai, tai geriau tik į monolitą gali būt :)

    dėl stiprio, tai svarbiau mūrinio stipris, ne atskiro blokelio, o blokelį reikėjo bandyt skėlimui, įsitikint, kad jokie betoniniai žiedai ant jų nereikalingi :).

    Kaip bebūtų iš M 24 galima ir 4a daugiabutį pastatyt.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai, kad ARKO blokelyje skyliu pakankamai. Tik iš viršaus žiūrint matosi dvi skylės, o iš apačios jis visas skylėtas.Ir tvirtinant svarbu teisingai ankerio ilgi parinkti, kad jis nesiplestų skylėje, o prieš arba už jos.

      Panaikinti
    2. tada aš netokį blokelį esu čiupinėjęs, 3 skylės kiaurai tiei iš viršaus tiek iš apačios..

      Panaikinti
  8. Na M24 jei naudosi, tai turetum iki tos skyles neprisigrezti :) Siliblokas siek tiek daugiau skyliu turi. Bet mano nuomone su M24 vienam ausktui tikrai persistengsi, juo labiau ir pinigus be reikalo isleisi. Silibloko M18 pas save naudojau, net surisimo jiems nereikia gelzbetonine perdanga dedant. pamurijai ir dedi. Dar jei pats murisi - suvargsi, nes sunkus jie zalciai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tvirtinimui reikia pasirinkti tinkamus ankerius ir nebus problemu tvirtinant. Su silibloko blokeliais surišimas silpnas gaunasi lyginant su arko. Pagal pamatus tai dėti M18 ir M24 tiktais. Vietoj mūro geriau ir belenkiek greičiau klijuot juos. Nešimui ir padėjimui yra laikikliai, arba galima pačiam sugalvoti pasigaminti.

      Panaikinti
  9. STATYTOJŲ DĖMESIUI !
    Nuo šiol naujose statybose galima užmiršti mūro šiltinimą polistirenu, akmens vata ar poliuretano putomis! 2014 m Lietuvoje pasirodė Čekijos kompanijos HELUZ naujos kartos keramikiniai blokeliai su neįtikėtinai aukšta varža (50 cm blokelio R=9,01, 44 cm - R=7,6, 38 cm - R=6,51, 30 cm - R=4,33, 25 cm - R= 3,43). Koncernas HELUZ - 130 metų tradicijas turinti įmonė, veikianti įvairiose Europos šalyse. Konsultuojame statant pasyvius namus iš HELUZ blokelių, pateikiame pasyvių namų projektus. Tiekiame medžiagas be tarpininkų, tiesiai iš Čekijos. Daugiau info ieškokite svetainėse www.heluz.lt , www.tauresta.lt , www.termofasadai.lt

    AtsakytiPanaikinti
  10. labai puikiai Jums sekasi, dziaugiuosi uz Jus :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Heluz keraminiai blokeliai - šiluminių tiltelių sumažinimas iki minimumo.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Skaitau Jūsų blogą ir įdomu ar po keletos metų būtumėt darę taip pat? T.y. dabar kalbu apie mūro sieną Arko blokelius. Pats projektuojuosi namą ir domiuosi iš ko statyti reikės. Aplink nemažai kas siūlo būtent Arko M18/M24. bus dveijų aukštų namas. Bendrai įdomu - kai konkursavotės, kokioje bendrovėje pavyko gauti geriausias sąlygas? (Moki veži? Nes tie patys savininkai?)
    Ar nebandėte vertinti alternatyvą pvz. užsakyti iš Lenkijos? (rizikos gal dėl kokybės ar pan?)

    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti