2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Pamatai

Penktadieni gavau namo projakto konstrukcinia dali. Biski gazdina pamatu poliu gylis nuo 4m. iki 5 m. Baisu pagalvot kiek kainuos pamatai :)

 

Geologinis tyrimas
Sluoksniu gylis ties greziniu :
 
1 - ( 0,3 m. ties greziniu ) Derlingas dirvozemis
2 - ( 0,8 m. ties greziniu ) Smelis smulkus, gelsvas mazai dregnas, vandeningas su vidutinio stambumo smelio lesiais (purus)
3 - ( 1,6 m. ties greziniu ) Smelis smulkus, gelsvas mazai dregnas, vandeningas. (vidutinio tankumo )
2 - ( 2,2 m. ties greziniu )Smelis smulkus, gelsvas mazai dregnas, vandeningas su vidutinio stambumo smelio lesiais (purus)
8 - ( 2,6 m. ties greziniu ) Priemolis moreninis rudas ( kietas )
10 -( 7,2 m. ties greziniu )  Priesmelis moreninis rudas (kietas)
 
Issiunciau uzklausas del pamatu samatos 18-ai. pamatus liejanciom kompanijom.
 
 
 


16 komentarų:

  1. Nieko sau poliai gaunasi čia... Kažin plokštuminiai nesigautų pigiau šiuo atveju? (tikiuosi baisiai nenusišnekėjau :D)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kodel, gal visai nebloga mintis , pasidomesiu .

      Panaikinti
    2. Šį įrašą prisiminęs pasiūliau plokštuminiais pasidomėt: http://www.livinprojects.lt/namo-samata-plokstuminis-pamatas/

      Bendra suma lyginant pamatus, žinoma, bus didesnė. Bet tuo pačiu darymu būtų įrengtos grindys su šildymu, vamzdynų, laidų įvadai, apšiltinimas padarytas. Pačiam neteko domėtis jų kainom, tai nežinau ar čia išeitis, bet kokiu atveju, pasidomėti nepakenks.

      Panaikinti
    3. Kiek domejaus plokstuminiu pamatu kaina 180LT iki 350LT uz 1m2. Tai kad ne ka brangiau :) Gavau is dvieju kompaniju pasiulimus irenkti siuos mano greztinius pamatus viena paskaiciavo 48000 LT o kita 55000 LT . Nusiunciau uzklausa ir del plokstuminiu , dabar laukiu atsakymo .

      Panaikinti
    4. Sveiki tikrai nenusisnekejote, o sakote tiesa. Siuo atveju pigiausiai butu daryti plokstumini pamata ir tuo paciu turesite ir pamata ir grindis irengtus uz tokia kaina, o gal netgi pigiau

      Panaikinti
  2. Reikes galingesnes technikos isgrezti taip giliai, nes su bobkatu arba racioku isgrezia tik iki 3,5m berods, todel jusu pamatai tikrai turetu brangiau kainuoti nei yprastai. Tik gal patarciau samdyti atskiras 2 firmas irengti poliams ir atskirai rostverka, sutaupytumet ne 1 tukstanti, gal visa 10, kadangi rostverka gali bet kuri imone irengti ir tikrai uz zymiai mazesne kaina... Pagal brezini pamatai turetu kainuoti ne daugiau kaip 30 t.Lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal ir logiska. Tokia technika kuri grezia virs 3,5m. turi stambios imones , o stambios imones yra brangios :). Bandysiu paklausineti kiek kainuoja tik poliu irengimas. Dekui uz minti :)

      Panaikinti
  3. Absurdas čia o ne pamatai, susiraskit normalų konstruktorių..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mmm baisiausiai tai kad jau rodziau kitam konstruktoriui , jis pasake tapati jog polis turi remtis i tvirta pagrinda . Dabar laukiu kol paskaiciuos http://www.projektana.lt/index.php?id=94 Projaktana pamatus su spraustniais poliais . Galbut pigiau bus nes spraustiniai poliai kurkas greiciau daromi.

      Panaikinti
    2. tai 2.6 gylyje ir yra kietas gruntas... neturint grunto charakteristiku sunku pasakyt, bet jei jau tokio gylio poliai, ar ne geriau juostinius ar plokštuminius pamatus daryt?

      Panaikinti
    3. Gal neteisingai aprasiau , bet 2,6 m. yra sluoksnio 8 storis , paveikslia. Siuo metu bendrauju su daug pamatistu :) ,bandau isitekti i 30000 kaskaip , perejau prie plano jog polius darytu viena kompanija o rostverka kita , kadangi tokiem poliam grezti iranga turi tik dideles ir brangios kompanijos.

      Panaikinti
  4. tokiu atveju geriau jau i Rentini kreiptis, turi visus mechanizmus, gal brangiau bet patikimiau irengs. Jie suprojektuoja ir paskaiciuoja irengimo kaina nemokamai, jums beliks apsispresti ar apsimoka tuos spraustinius polius darytis ar geriau paprasciausiai grezti iki kieto pagrindo. tik pamenu sake, kad arti neturi buti pastatu, nes gali isdusti langai nuo vibracijos, del tos priezasties ir asisakiau ju paslaugos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esate teisus , konultavausi dėl spraustiniu pamatų , daugelis rekomenduoja apdrausti sale esančius namus, o tai jau papildomos išlaidos ir tikimybe susipykti su kaimynais :D . O į Rentini jau kreipiausi jie paskaičiavo mano pamatų įrengimą 64200 Lt.

      Panaikinti
  5. supratau, mums rentinys buvo paskaiciaves 20 t.lt poliai + 20 pamato virsus cia jau po derybu tokia kaina pasiule, o pradine ju kaina buvo berods virs 50 t.

    AtsakytiPanaikinti
  6. na palyginus pigiau Jums pamatai gavosi jeigu uz 10,000lt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Siais laikais kai tokie dideli silumos naudingumo reikalavimai, tai geriausias sprendimas yra plokstuminiai pamatai. Suprantu, kad daugelis mano tai nera lietuvoje populiaru, bet jau populiareja, nes dabar ir daug daugiau irenginejam tik plokstuminius pamatus ir visi patenkinti nes ir siltesni pamatai ir pabresiu daug tvirtesni gaunate visa irengta pamata su komunikacijom uz tokias kainas.

    AtsakytiPanaikinti